Workshop intensiv: „Cum sa comunicam eficient cu un copil cu autism”

12031377_913743738660835_2521772218462181975_oDupă ce „curierii de la APCA” s-au oprit în primele 4 instituții de învățământ din cadrul celei mai noi campanii a noastre, sponsorizată de FAN Courier, avem plăcerea să vă anunțăm că marți, 2 noiembrie 2015, organizăm și primul dintre cele patru workshopuri din cadrul acestui proiect. Iată mai jos datele despre acesta:

Tema: „Cum să comunicăm eficient cu un copil cu autism”

Trainer: psihoterapeut Gina Seria, cu experiență de 8 ani în lucrul cu copiii cu autism, acreditare internațională RBT

Durată: aprox. 5 ore (14,00 – 19,00)

Cost: GRATUIT

Loc de desfășurare: Sala „Mihai Eminescu” – Biblioteca „V.A. Urechia”
Cine poate participa: cadrele didactice din tot județul Galați interesate de problematica autismului (nu doar cele direct vizate de Caravana în școli a proiectului „CURIER pentru AUTISM”), terapeuți-shadow, profesori de sprijin, psihologi școlari.

CHESTIUNI ABORDATE:
-cum să îi adresăm întrebările unui copil cu autism;
-cum să îi oferim feedback-ul;
-cum să îl ajutăm să răspundă cât mai bine cerințelor noastre;
-discuții și intervenții personalizate pe marginea cazurilor de la clasă

DE CE SĂ PARTICIPI?
– predai la clasa unui copil cu autism sau la o școală frecventată de un copil cu TSA (tulburare din spectrul autist)
– te întâlnești cu alți specialiști care fac parte din echipa de recuperare a unui copil cu TSA – shadow, psihologi, profesori de sprijin, psihoterapeuți
– vei face parte din grupul închis de discuții online, de pe un FORUM deschis pe siteul APCA, www.autism-apca.ro, unde vom consilia și discuta în timp real probleme întâlnite de cadre didactice la clasă.
– ești interesat/(ă) să înveți tehnici de lucru cu un copil cu autism, chiar dacă nu ai la clasă un astfel de elev (frecvența autismului la copii este din ce în ce mai mare și te poate ajuta în viitor)

Pentru a pregăti DIPLOMELE de PARTICIPARE, vă rugăm să vă anunțați intenția de a beneficia de acest workshop intensiv scriindu-ne un e-mail la adresa autism.galati@gmail.com cu următoarele date: nume complet, telefon de contact, adresa de e-mail, calitatea în care participați (profesor, psiholog școlar, shadow), unitatea școlară unde vă desfășurați activitatea.

Workshop-ul se desfășoară în cadrul proiectului „CURIER pentru AUTISM”, derulat de APCA Galați pe tot parcursul anului școlar 2015 / 2016, atât în instituții de învățământ din județul Galați, cât și în afara lor, prin aportul financiar al companiei FAN Courier.

PARTENERII proiectului sunt:
– Inspectoratul Școlar Județean Galați – ISJ Galați
– Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională – CJRAE Galati
Biblioteca V.A. Urechia Galati
Thecon
Presa Galaţi
Mamicamea.ro

Următorul workshop intensiv din cadrul campaniei „CURIER pentru AUTISM” este programat vineri, 11 decembrie, între orele 14,00 – 19,00, tot la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”.

Vă așteptăm cu drag!