Workshop „Abordarea comportamentelor-problema”

Trainer: psihoterapeuautism-apcat Gina Seria
Data și durată: 11 decembrie – aproximativ 5 ore
Cost: GRATUIT
Loc de desfășurare: Sala „Mihai Eminescu” – Biblioteca „V.A. Urechia” Galați
Cine poate participa: cadrele didactice din tot județul Galați interesate de problematica autismului și integrarea școlară a copiilor cu autism, terapeuți-shadow, profesori de sprijin, psihologi școlari.
CHESTIUNI ABORDATE: Ce este Analiza Comportamentală Aplicată (ABA). Ce fel de comportamente prezintă copilul cu deficienţe (autistimulări, stereotipii). Ce proprietăţi au comportamentele? Funcţiile comportamentelor. Metode de reducere a comportametelor disfuncţionale. Principiile Analizei Comportamentale Aplicate

DE CE SĂ PARTICIPAȚI?
– predați la clasa unui copil cu autism sau la o școală frecventată de un copil cu autism
– aveți ocazia să vă întâlniți cu alți specialiști care fac parte din echipa de recuperare a unui copil cu TSA (tulburare din spectrul autist) – shadow, psihologi, profesori de sprijin, psihoterapeuți
– veți face parte din grupul închis de discuții online, de pe FORUMUL ce va fi deschis pe site-ul APCA, www.autism-apca.ro, unde vom consilia și discuta în timp real probleme întâlnite la clasă.
– sunteți interesat/(ă) să învațați tehnici de lucru cu un copil cu autism, chiar dacă nu aveți la clasă un astfel de elev (frecvența autismului la copii este din ce în ce mai mare și vă poate ajuta în viitor)

Următorul workshop (pe o temă conexă) va avea loc în luna februarie 2016.

Pentru a vă confirma participarea și pentru a pregăti DIPLOMELE de PARTICIPARE, vă rugăm să vă înscrieți la acest workshop intensiv scriindu-ne la adresa autism.galati@gmail.com.

Workshop-ul se desfășoară în cadrul proiectului „CURIER pentru AUTISM”, derulat de APCA Galați pe tot parcursul anului școlar 2015 / 2016, atât în instituții de învățământ din județul Galați, cât și în afara lor, prin aportul financiar al companiei FAN Courier. PARTENERII proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Galați (ISJ Galați), Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE Galați), Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, Thecon, PresaGalați.ro, MămicaMea.ro.