Un vis pe cale sa se implineasca: Galatiul va avea un Test international ADOS!

11124065_10204468659743423_461896039_nDupă ce, la sfârșitul lunii mai, am avut parte de o extraordinară seară de Bal caritabil, organizată de Rotary Galați, avem o veste la fel de extraordinară, importantă pentru întreaga comunitate de gălățeni! Grație implicării și susținerii comunității locale, în scurt timp, la APCA Galați vom putea achiziționa Testul ADOS (Autism Diagnostic Observation Schedule), declarat Golden Standard la nivel internațional în ceea ce privește depistarea precoce și evaluarea continuă a autismului. Este vorba despre un test amănunțit în urma aplicării căruia sa pot obține rezultate de o acuratețe  extrem  de ridicată, ce pot sta la baza constituirii unui plan de intervenție care sa includă atât servicii psihologice, cât și medicale.

Astfel, împreună cu susținătorii noștri constanți, organizatorii primei ediții a Balulului Rotary la Galați, „am tras linie” și, cu mare bucurie, vă anunțăm că, în urma evenimentului de la sfârșitul lunii mai, am reușit să completăm restul sumei necesare achiziționării testului, mai precis 8100 de lei. Dincolo de faptul că ne-am atins obiectivul principal al Balului caritabil, cu aceeași mare bucurie vă anunțăm că, datorită aceluiași eveniment ar putea prinde contur un nou proiect APCA, la fel de important pentru copiii noștri SPECIALI,  proiect pe care vi-l vom dezvălui în perioada imediat următoare.

O comunitate unită: 3 evenimente pentru aceeași cauză

Astfel, odată cu marea realizare reprezentată de „Balul ROTARY- ediția I – în beneficiul APCA Galați”, reușim, după 10 luni, să continuăm „povestea unui vis frumos”. Povestea care a început la Semimaratonul organizat în luna octombrie 2014, de către Grupul de Inițiativă pentru Înființarea Fundației Comunitare Galați, când alergătorii noștri au strâns nu mai puțin de 5900 lei (din care 10% au mers către organziatori), și care a continuat la evenimentul de licitații FUNraising, din mai 2015, al aceluiași grup de inițiativă, când donatorii ne-au sprijinit cu 2300 lei (din care, la fel, 10% au rămas la organizatori). Iată că, astăzi, după cel de-al treilea eveniment caritabil care a avut ca scop strângerea celor 3400 de euro necesari achiziționării acestui test, vă putem da vestea că vom avea și la Galați acest sistem de testare!

Cu enormă bucurie și cu felicitări pentru rotarienii gălățeni, pentru donatorii mai noi și mai vechi, pentru alergătorii care au crezut în cauza noastră, le mulțumim tuturor încă o dată, din toată inima, pentru implicarea și responsabilitatea socială de care dau dovadă. Îi așteptăm pe aceștia și pe partenerii lor, precum și pe toți ceilalți susținători ai acestui important proiect, la evenimentul festiv prin care vom anunța achiziționarea testului ADOS.

Dragi „ambasadori ai copiilor cu autism”, datorită vouă, se aude din ce în ce mai puternic mesajul nostru: „Autismul este RECUPERABIL – Hai să luptăm ÎMPREUNĂ!”

 

PE SCURT – De ce dorim achiziționarea unui test ADOS?

-Recunoscut la nivel internațional drept Golden Standard pentru evaluarea precoce a autismului.

-Nu există niciun astfel de sistem de testare la nivelul Galațiului (și nici în județele vecine), pentru copii suspecți de tulburări din spectrul autismului (TSA).

-Este utilizat pe plan mondial cu succes pentru diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni.

-Este utilizat și în evaluarea periodică a copiilor și a persoanelor aflate în terapie, pentru pentru o monitorizare extrem de eficienta a progreselor înregistrate și pentru ca specialiștii să ia cele mai bune decizii în continuarea programului de intervenție personalizată.

-Un astfel de test mărește, practic, șansele de recuperare, atât în cazul diagnosticării corecte timpurii, cât și în cazul evaluării progreselor periodice.

-Pe termen lung, ne dorim să realizăm și o statistică, din care să reiasă numărul de noi cazuri de TSA înregistrate anual la Galați, numărul copiilor aflați deja în terapie, precum și progresele făcute de aceștia.