PROIECT NOU: Carnavalul verii – Zile toride, idei răcoroase – Evantaie şi măşti colorate

Dragi prieteni ai POza atimpului petrecut în mod creativ şi recreativ,
Vă anunţăm cu entuziasm că, la APCA Galaţi, odată cu venirea lui 1 iulie, dăm startul unui proiect îndrăzneţ şi drag oricărui suflet frumos: „Copiii creează, se relaxează şi donează”, susţinut cu ajutorul inimoasei noastre colaboratoare, Ana Dascalu & Ateliere creativ recreative, Atelierele Anei.
Astfel, pe toată durata vacanţei de vară, preocupările creative vor reprezenta o metodă de relaxare ideală pentru întreaga familie, binevenită după un lung şi obositor an şcolar, iar micuţii îşi vor putea cultiva imaginaţia şi priceperea în a crea mici bucurii, pentru cei mai mici, mai mari şi, nu în ultimul rând, pentru cei mai SPECIALI copii. Asta pentru că inimoşii care vor dori să ia parte la ateliere trebuie să ştie ca orele petrecute de ei în cel mai recreativ mod posibil se vor transforma într-un ajutor în plus pentru copiii SPECIALI din APCA – Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi , o parte din sumele strânse în urma participării la activităţi urmând să reprezinte sprijin concret pentru terapiile de recuperare ale copiilor cu autism care luptă cu acest diagnostic la cele două centre APCA.
Vă mai dezvăluim şi că produsele „însufleţite” de mâinile celor mici vor ajunge alături de cele deja existente în Fabrica de bucurii SPECIALE , din cadrul primului afterschool în România dedicat exclusiv copiilor cu autism, creatiile putând fi vizualizate sau chiar licitate la evenimentele publice viitoare sau pe site-ul nostru : www.autism-apca.ro.poza aaaa
Totodată, pentru a asigura până la sfârşit buna-dispoziţie, participanţii vor putea viziona la final scurte filme de animaţie sau vor putea testa diverse aplicaţii la tabla interactivă, dar celelalte surprize frumoase vă vor fi dezvaluite pe parcursul derularii proiectului. Ce vă promitem acum este că timp de o oră şi jumătate, VOIA BUNA, INSPIRAŢIA, RELAXAREA şi BUCURIA DE A DĂRUI vor fi ingredientele principale ale întâlnirilor noastre din fiecare săptămână!
„Debutul” îl vom face chiar sâmbăta aceasta, 2 iulie, incepand cu ora 10.00 (cu repetarea acestei povesti frumoase în aceeaşi zi a fiecărei săptămâni, pe toată durata vacanţei), iar activităţile vor avea loc la sediul 1 al APCA Galaţi, din strada Traian Vuia nr. 21, în spatele farmaciei Myosotis.
Nu în ultimul rand, ca să fim în ton cu vremea de afară, propunem ca temă de deschidere „Carnavalul verii – Zile toride, idei răcoroase – evantaie şi maşti colorate”, la care puteţi deja să vă înscrieţi apelând numărul de telefopoza aaan 0746 043 778 – Responsabil principal de proiect – Ana Dascalu. .
Costul participării este 30 de lei/copil, iar pentru cei care optează să vină la 4 întâlniri într-o lună, preţul va fi de 25 lei/şedinţa. Dacă participanţii vor reuşi să creeze mai mult de un produs în cadrul întâlnirii, ei vor alege fie să păstreze obiectul ca pe o frumoasă amintire, fie să-l ofere „Fabricii de bucurii SPECIALE”. De asemenea, menţionăm ca micuţii sub 5 ani vor trebui să fie însoţiţi si ajutati la activităţi de catre un adult.
Aşadar, îi aşteptăm cu mare drag pe toţi copiii care doresc să-şi petreacă timpul liber într-un mod creativ şi educativ, dar în acelaşi timp vor să strecoare şi o rază de speranţă în sufletul micuţilor SPECIALI din APCA Galati, pentru că “Autismul este RECUPERABIL – şi cel mai frumos luptăm ÎMPREUNĂ!”