Povestea lui Sebi-Alexandru, un copil gingas si SPECIAL

IMG-20160108-WA0000

Eu sunt Sebastian-Alexandru, un copil gingas si SPECIAL

Am venit pe lume într-o zi frumoasă de toamnă, 5 octombrie, acum mai bine de cinci ani, iar această zi este și va rămâne una cu totul specială pentru familia mea iubitoare.

Bucuria de a fi mama și tată le-a fost umbrită însa părinților mei când au aflat de acest diagnostic – autism, pe vremea când eu abia împlinisem un an și șapte luni. Copilăria mea s-a schimbat brusc, pentru că alături de familia mea am început o lungă bătălie cu această afecțiune despre care cei din jurul meu nu știau nimic până atunci. Astfel, în loc de ore nesfârșite de joacă, am urmat și urmez ore de ABA, logopedie și alte terapii specifice de recuperare.

Acum sunt la grupa mare la grădiniță și sunt foarte încântat să îmi petrec timpul alături de colegii mei, care mă înțeleg, atât cât pot ei. Sunt un copil SPECIAL și, tocmai de aceea, de mare ajutor îmi este doamna educatoare, care le-a explicat de ce, uneori, atunci când mă încearcă unele emoții pe care nu le pot controla, flutur din mânuțe sau mă comport un pic diferit decât ceilalți copii de aceeași vârstă cu mine.

Vă mulțumesc din tot sufletelul meu mic că m-ați primit lângă voi, că aveți răbdare cu mine și că mă ajutați. Aș vrea să mai știți că, în continuare, am mare nevoie de sprijinul doamnei educatoare, al colegilor, al vostru, al tuturor și că aș vrea să mă înconjurați cu multă afecțiune și nu să mă priviți cu compătimire, iar eu vă voi răsplăti cu cea mai sinceră dragoste din lume!

Ca mine sunt și alți copii SPECIALI, ai căror părinți duc aceeași luptă, zi de zi, ani la rând, deși ne este mult mai greu decât vă puteți închipui. Asta pentru că autismul este recuperabil în diferite grade, pe diferite arii de dezvoltare și este nevoie de o întreagă echipă complexă, formată din terapeuți, logoped, coordonator, „shadow” pentru școală etc. Și, de cele mai multe ori, chiar părinții copiilor cu autism devin specialiști, iar aceștia sunt cei care mișcă lucrurile în bine pentru un viitor cu mai multe speranțe, cu ajutorul ONG-urilor pe care le-au înființat în diferite orașe din țară, al campaniilor 2% și al diverselor proiecte și campanii, derulate cu sprijinul comunității locale, care înțelege încet-încet că „Autismul este RECUPERABIL și chiar putem lupta ÎMPREUNĂ!”

Material realizat in cadrul proiectului „CURIER pentru AUTISM”, campanie de informare, constientizare si integrare scolara a copiilor cu autism, derulat de APCA Galati in anul scolar 2015 – 2016, sprijinit financiar de compania FAN Courier.