Impreuna am reusit sa aducem Testul ADOS la Galati !

TESTSăptămâna aceasta ne-am bucurat să îi primim la APCA pe câțiva oameni de suflet, care sunt aproape cauzei copiilor noștri SPECIALI. Am marcat, într-un mod aparte, prima testare efectuată la APCA și la Galați cu Testul ADOS. La cele două mici evenimente festive au fost pezenți chiar „artizanii” acestei bucurii și mari reușite pentru asociația noastră, pentru cauza copiilor cu autism din Galați și din județele învecinate: reprezentanți ai celor care au alergat la Semimaraton 2014 și care au donat în cadrul evenimentului caritabil „FUN Raising” (ambele organizate de Grupul de Inițiativă pentru Înființarea Fundației Comunitare Galați),precum și colaboratori de-ai noștri mai vechi, din cluburile ROTARY care, în luna mai, au organizat în beneficiul APCA, prima ediție a Balului ROTARY Galați.

Cu alte cuvinte, ne-am întâlnit cu cei alături de care, timp de 12 luni, prin intermediul a 3 evenimente importante, am reușit, luptând ÎMPREUNĂ, să transformăm Imposibilul în POSIBIL. N-au lipsit zâmbetele de împlinire sufletească, lacrimile de emoții profunde, totul fiind așa cum am simțit că trebuie să fie la marcarea unui astfel de eveniment major pentru comunitatea gălățeană și pentru lupta noastră cu autismul.

Oaspeții noștri l-au cunoscut și pe micuțul Alin, un băiețel superb din APCA, de 8 ani, primul copil testat cu ADOS, un băiețel care a devenit simbolul unui pas uriaș făcut înainte pe acest drum.

Cele 2 evenimente festive prin care am marcat simbolic achiziționarea Testului ADOS vor deveni cu siguranță piatra de temelie în trecerea la o normalitate firească, de un real ajutor, și la cele mai înalte standarde internaționale în ceea ce privește diagnosticarea și evaluarea periodică a autismului la copii, la APCA și în Galați. Află mai multe despre Testul ADOS de AICI.

Vă mulțumim tuturor, fără voi nu am fi reușit !
„Autismul este RECUPERABIL – Hai să luptam ÎMPREUNĂ!”