Carti fascinante pentru copiii de la afterschool, de la Biblioteca „V.A. Urechia”

WP_20150702_004Indiferent cât de mult îi atrage tehnologia de ultimă oră, copiii nu vor da uitării mult timp o carte cu povești frumoase și cu imagini încântătoare. La afterschoolul nostru de la APCA, deschis cu ajutorul Telekom Romania, tabla interactivă și softurile cu activități se împacă de minune cu cărțile pe care partenerul nostru de suflet, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” (BVAU), ni le pune la dispoziție. Prin inițiativa doamnei Letiția Buruiană, care coordonează activitatea clubului BVAU Star Voluntar, avem un raft plin de cărți interesante la afterschool, inaugurat odată cu inaugurarea afterschoolului, împrumutate de la bibliotecă și puse la dispoziție spre consultare gratuită atât părinților, cât și copiilor din asociație. Iar săptămâna aceasta, după ce APCA s-a oprit la Secția Copii a bibliotecii, am adus cărți noi la sediul de la afterschool, alese și cu ajutorul voluntarilor de la BVAU. Cele mai îndrăgite cărți rămân, și pentru copiii speciali, cele cu sunete sau cu imagini expresive. Prin urmare, noile volume aduse la sediu au și fost răsfoite cu mult interes!

Am vrea să subliniem că o veche și frumoasă colaborare, așa cum este cea cu Biblioteca Județeană, continuă la fel de frumos tocmai pentru că elevii înscriși la BVAU Star Voluntar acceptă cu toată inima invitațiile adresate de noi, de a participa la atelierele handmade sau la alte activități ale APCA Galați. Chiar săptămâna aceasta, îi așteptăm la „Fabrica de bucurii SPECIALE” – atelierele handmade din cadrul afterschoolului, pe 2 dintre voluntarii de la bibliotecă!

Se cade, fără doar și poate, să le mulțumim și pe această cale partenerilor de la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, pentru volumele împrumutate și pentru deschiderea arătată de fiecare dată proiectelor noastre! De asemenea, vă invităm și pe voi să faceți o vizită la Secția Copii, de la sediul central, pentru că veți fi uimiți de oferta generoasă de cărți chiar și pentru copiii de 2-3 ani!

DSC_0009